ROYAL RAJASTHAN

15 daagse rondreis

ROYAL RAJASTHAN TOUR1 DAG: AMSTERDAM – MUMBAI
Melden op de luchthaven voor uw vlucht naar Mumbai met Emirate Airlines


2 DAG: MUMBAI

Na aankomst op International Luchthaven Mumbai, loopt u door de GREEN CHANNEL naar buiten en daar krijgt u traditional welkom, assistentie en transfer naar uw hotel.  Mumbai, de financiële hoofdstad van India, is een unieke ervaring die men niet mag missen en nooit zal vergeten.  Mumbai, zoals de stad in het Marathi heet.  Het totale eiland is nu 22 km lang en 3 km breed en met daarbinnen een opeenhoping van meer dan 14 miljoen mensen en de grootste concentratie van handel en industrie van India.  Een mooi zicht ’s nachts is Marine Drive oftewel “the Queen’s Necklace”.  Bombay, dat aan drie kanten wordt omsloten door de zee, bezit een aantal populaire stranden, zoals Chowpatty bij Bombay centrum en het verderop gelegen Juhu.   Overnachting hotel B.W. Emerald. 


3 DAG: MUMBAI

Na het ontbijt  hele dag stadstour van Bombay city & Juhu.  U bezoekt: de Malabarheuvel. Bovenop de heuvel bevinden zich de prachtig geterrasseerde Hangende Tuinen, Jain tempel.  Ook het Mani Bhawan, waar Mahatma Gandhi tussen 1917 en 1934 heeft gewoond.  Bij de Dhobi Ghat doen honderden mensen de was voor heel Bombay.  Tenslotte werpt u een blik op de Gateway of India (de vroegere toegangspoort tot het land) en rijdt u over de Crawford Market, Marine drive & huizen van Film sterren.  Rest van de dag vrij. Overnachting in de hotel B.W. Emerald.a


4 DAG: MUMBAI – UDAIPUR

Na het ontbijt transfer naar luchthaven voor uw vlucht naar Udaipur. Na aankomst meeting/assistentie en direct transfer naar uw hotel.  Rest van de dag vrij voor uw eigen activiteiten of wandelen in het markt of bij meer etc.  Udaipur:  Aan het begin van deze avond arriveer je in het magisch Udaipur.  Op het eerste gezicht is Udaipur verstild en verlegen. Een ring van groene heuvels omsluit en beschermt het. In de vallei liggen drie fonkelende meren, met het plaatsje zelf een bijna schokkend contrast vormend met de dorre, droge vlakken in het overige gebied van Rajasthan. Pichola, het grootste meer, ligt vol kleine eilandjes. Tegenover de eilandjes ligt het gigantische Stadspaleis, residentie der Maharana’s. Het is een van de grootste en rijkst versierde paleizen van Rajasthan met muren voorzien van spiegels en tegels van gevernist aardewerk. En in alle zalen kom je afbeeldingen van pauwen tegen, de koninklijke vogels van dit gebied.  Udaipur is beroemd om zijn fleurig beschilderde houten speelgoed..Men kan het in het Museum van Volkskunst, waar ook een collectie marionetten werd onder-gebracht, bekijken. Maar bekender nog is Udaipur om de Äsha”, een wijn, of beter nog: een likeur, die de krijgers van Rajasthan, staande voor hun godinnen, dronken.  In het centrum van Udaipur staat de Jagdish-tempel die de moeite waard is, evenals de Eklingji-tempel, 22 km buiten de stad, midden tussen de heuvels.  Overnachting in Hotel Lavitra. 

 

5 DAG: UDAIPUR -CHITTORH – UDAIPUR

Na het ontbijt vandaag een excursie naar Chittor – de stad van Maha Rana Pratap.  Rest van de dag vrij voor uw eigen activiteiten.  Laat in de middag een boottocht in Lake Pichola. Overnachting in hotel Lavitra.

6 DAG: UDAIPUR

Na het ontbijt vandaag is er een city tour geregeld met gids. Uiteraard gaan we naar de City Palace waar men indruk-wekkende muur-schilderingen, mozaïeken kunt bewonderen, het paleis heeft zelfs nog wat Delftsblauw. Verder wordt het Lake Palace bezocht en de Jagdish tempel.  Men krijgt zeker een goede indruk van de met meren en monumenten rijk bedeelde stad. Tijdens de citytour begrijpt men hoe de stad in elkaar zit. Men kan dan ook op eigen gelegenheid er op uit.  Dwaal door de oude stad en ga shoppen op de marktjes en in de vele winkeltjes met stoffen en ambachtelijke spulletjes. Middag excursie naar Eklingji n Nagda, Sas-Bahu tempel etc.  Overnachting in hotel Lavitra.


7 DAG: UDAIPUR – PUSHKAR

 Na het ontbijt vertrekken wij naar Pushkar.  Na aankomst direct transfer naar uw hotel.  In de middag bezoek naar Shri Brahma Jee tempel. Rest van de tijd  wandelen in het dorp en ervaren met Rajasthani culture en activiteiten etc.
Overnachting in het hotel Pushkar Palace.
 

8 DAG: PUSHKAR – JAIPUR

Na het ontbijt vertrekken wij naar Jaipur.  Onderweg als u wil dan kan ook bezoeken Ajmer Sharif etc. In zeker opzicht zou men Jaipur ook het Amsterdam van India kunnen noemen. Men stuurt er namelijk uit alle delen van het land edelstenen heen. In Jaipur is het kloven en zetten een ware kunst en traditie geworden.  Er zijn vele en beroemde juweliers, maar het is eigenlijk leuker om naar kleinere zaakjes te gaan waar het allemaal wat minder formeel toegaat en de smaragden, diamanten en saffieren, als van het firmament geplukte sterren, in veelvoud voorradig zijn.  In middag vrij voor winkelen in Jaipur City of naar een Film show in het RAJ MANDIR THEATOR (3de beste film theater van de wereld). Overnachting in Hotel Park Ocien. 

9 DAG: JAIPUR

Na het ontbijt stadstour van Jaipur – Pink city inclusief excursie naar Amber Fort. Overmatching in hotel Park Ocien.


10 DAG: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA

Na het ontbijt in het hotel restaurant vertrekken wij naar Agra. Onderweg bezoeken wij Fatehpur Sikri: De grote heerser Akbar (wat ook al groot betekent)  heeft hier een hoofdstad gesticht die in die tijd haar weerga niet kende. Omdat men er na 40 jaar achterkwam dat de watertoevoer niet goed te organiseren viel in dit droge land, hebben alle bewoners van de stad hun boeltje gepakt en de stad verlaten. Wat achter bleef is een fenomenale verzameling van grote tempels en paleizen met daar omheen ruines van oude woningen. Overal zijn groene papegaaien en apen. Akbar was een man die geloofde in het samen-brengen van alle religies en van ieder geloof had hij wel een vrouw die hij een apart verblijf gaf.  We regelen hier een gids voor u zodat ui het fascinerende verhaal achter alle monumenten mee krijgt. Na het Fatehpur Sikri rijden we door naar Agra  naar het hotel.  In de middag gaan wij nog twee overweldigende sites bezoeken. Eerste op tijd word je naar de Taj Mahal gebracht.  Voordat ik naar de Taj ging had ik zulke grote verwachtingen dat ik zeker wist dat het tegen zou vallen. Toch was een bouwwerk zoals het daar sereen stond in het eerste ochtendlicht nog indrukwekkender dan mijn verwachtingen. Het is een van de weinige gebouwen dat je echt kan aangrijpen. Het is daar neergezet door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen harmonie.  Na de Taj gaan we naar het Agra Fort. Dit grootse en fijnzinnige bouwwerk vervalt aan het eind van de middag in een dromerige sfeer met gouden licht dat schuin door de pilarengalerijen valt.  Er zijn prachtige courtyards die doen denken aan het Alhambra in Granada. Van af de Majestueuze muren kun je uitkijken op de Taj Mahal, net als Sjah Jahan die daar de laatste jaren van zijn leven door zijn liefhebbende zoon was opgesloten. Overnachting in Hotel Siri 18.

11 DAG: AGRA – MATHURA – DELH

Na het ontbijt vertrekken wij naar Delhi. Onderweg bezoeken wij Mathura & Brindavan.  Na het Mathura door rijden naar Delhi hotel. Delhi hoofdstad van India is op de eerste plaats een historische stad, een elegante hoofdstad. Delhi heeft nu een oppervlakte 1478 km2 en op deze oppervlakte wonen en leven 14 miljoen mensen. Het gaat eigenlijk om twee verschillende steden – het energieke en kleurrijke oude Delhi van de drukke bazaars en de Moghul-architectuur en het nieuwe Delhi, zakelijk van karakter en vormgegeven door Luyten, met brede boulevards en een zeer afwisselende aanblik. Rest van de dag vrij.  Overnachting in hotel Metro Heights.


12 DAG: DELHI

Na het ontbijt, vandaag maakt u kennis met de hoofdstad van India, die uit tweee delen bestaat: de oude stad (Delhi) en de 20e-eeuwse stad (New Delhi). Op uw programma staan de Qutub Minar(een fraaie moskee in Afghaanse stijl uit de 12e eeuw en een tower) is een toren van 73 meter hoog, opgericht om een overwinning te gedenken en gebouwd door Qutab-ud-din aibak in 1193, de India Gate, de tempel Lakshmi Narayana, Lotus tempel, Indira Gandhi memorial, President huis, en de gedenk en crematieplaatsen van Mahatma Gandhi: de Raj Ghat en de Shati Vana. U bekijkt tevens de imposante Jama Masjid (Vrijdagmoskee), het in de 17e eeuw onder keizer Shah Jahan gebouwde Rode Fort en Chandni Chowk (Zilverplein), de pittoreske bazaar van Oud Delhi. Overnachting hotel Metro Heights.


13 DAG: DELHI

Na het ontbijt vrij voor uw eigen activiteiten of winkelen etc.  Overnachting in hotel Metro Heights


14 DAG: DELHI

Na het ontbijt vrij voor uw eigen activiteiten of winkelen etc.  Laat in de avond transfer naar luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.  


15 DAG: DELHI – AMSTERDAM

U vlieg uit Delhi naar Amsterdam. 


.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand