Sri Lanka

10 daagse rondreis

10 DAAGSE SRI LANKA


1 DAG: AMSTERDAM – COLOMBO
Melden op Schiphol  en vliegt u naar Colombo.


2 DAG: COLOMBO – NEGOMBO

U komt aan op International vliegveld van Colombo, melden bij de bagage baan voor uw bagage en wordt gebracht naar  badplaats Negambo. Hier kunt u in alle rust bijkomen van uw vliegreis op het mooi  zandstrand.  Overnachting in hotel Paradise Beach Resort.


3 DAG: NEGOMBO – POLONNARUWA (196km)

Na ontbijt in het restaurant van Resort vertrekken wij naar Polonnaruwa.  In de 11e eeuw Pollonaruwa l300 jaar was de hoofdstad van het Chola rijk.  Nu ligt de stad aan de oever van een kunstmatig meer en parkachtige omgeving de oude gebouwen die in die periode zijn opgericht.  De aanleg van de meer was een van de hoogtepunten van het Chola-rijk. De beeld van grote koning Parakramabahu als bekend  Samudraya.  Het complex van Polonnaruwa is uitstekend om te verkennen.  

Rest van de dag vrij.  Overnachting in hotel Sudu Araliya.


4 DAG: PLONNARUWA – SIGIRIYA (56km )

Rustig ontbijt, en vertrekken wij naar Sigiriya.  Sigiriya Rots forts is erkend onder UNESCO werelderfgoed. Sigirya is geen oude stad maar een indrukwekkend fort gelegen op een eenzame rots.  Het fort werd gebouwd in de 4e eeuw bij koning Kashyapa en bevat tempels en paleizen uit latere tijden. De paleis complex heeft nog steeds binnen zwembaden,de fantastische ligging en de uitzichten vanaf het fort maken dit tot een van de grote bezienswaardigheden van het land. Overnachten in hotel Sigiriya Village.


5 DAG: SIGIRIYA – DAMBULA-MATALE- KANDY

Na het ontbijt vertrekken wij naar Kandy. Onderweg bezoeken wij Dhambula en Matale.  Dhambula is bekend door de schitterende tempel hoog in de rotsen. De tempels zijn gevuld met zo’n 150 Boeddhabeelden in verschillende formaten en poses.  U bereikt ze door een lange reeks trappen.  Vanaf de rotsen heeft u daarnaast een fantastisch uitzicht over de landschap. Na Dhambula rijden we de kruiden tuin in Matale. Verder bezoeken wij batik fabriek.  Na aankomst in Kandy – De Heuvel hoofdstad van Sri Lanka.  direct transfer naar uw hotel.  Kandy, de tweede grootste stad van Sri Lanka.  Kandy ligt rond een groot meer op een hoogte van 500 meter, waardoor het er altijd, ook in de zomer, aangenaam  temperatuur is. Kandy was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen en is tegenwoordig het culturele en spirituele centrum van het land.  In het gezellige centrum is het een drukte. Je kunt hier een aantal leuke wandelingen maken.  Rest van de vrij voor uw eigen activiteiten etc.  Overnachting in hotel Thilanka.-


06 DAG: KANDY

Na het ontbijt excursie naar olifanten weeshuis in Pinnawela.

 In de middag terug in Kandy de stadstour inclusief upper lake drive – een plaats waar u  panorama view van de Kandy stad en de Royal Botanica Garden ( Een van de best in Azië waar meer dan 5000 species van verschillende flora), u bezoekt ook de Hoofdkantoor van Lord Louise Mountbatten – de Hoff Commandant van  de Allied Militairen force in 2e Wereld Oorlog, Gem Museum etc.   Rond zonsondergang vindt in de ‘Tempel van de Tand’ een ceremonie plaats, waarbij een tand van Boeddha centraal staat. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bezoeken  van Kandyan Danseressen.  U hoort de geluid van Drummers en Vuurdanseressen bijzondere geluiden. Overnachting in hotel Thilanka.


7 DAG: KANDY – NUWARA ELLIA ( 93km )

Rustig ontbijt in hotel en  vertrekken wij naar Nuwara Ellia  wordt ook Little England genoemd  de sfeer is nog zeer Brits en u vind hier nog talloze koloniale gebouwen en hotels.  Onderweg rijden we naar trein station voor een trein reis  in het gebied. U ziet een prachtig ongelofelijke natuurlijke scenario van het gebied zo als, Thee plantage, watervallen, kruiden velden.  Na aankomst op Manu-Oya trein station rijden we  naar Nuwara Ellia hotel. Onderweg stoppen voor een bezoek van Thee plantage en Thee fabriek. Hier gebruiken ze Brits design traditional machine die meer dan 100 jaar Oud is en nog steeds het bekende Ceylon Thee wordt gemaakt.   Rest van de dag vrij voor uw eigen activiteiten etc.  Overnachting in uw hotel Daffodils.


08 DAG: NUWARA ELLIA – GALLE ( 250 km )

Na ontbijt in hotel restaurant vertrekken wij naar Galle.  Het is heerlijk struinen door de straten van het Dutch Fort waar u allerlei historische gebouwen vindt zoals de Nederlands ziekenhuis en de Nederlands Hervormde Kerk.  Op de stadsmuren van het fort kunt u lekker uitwaaien met uitzicht op de Indische Oceaan.

Rest van de dag vrij voor uw eigen activiteiten etc.    Overnachten in hotel Coco Royal Beach.


09 DAG: GALLE – COLOMBO
Na het ontbijt vrij voor uw eigen activiteiten etc.  Laat in de avond vertrekken wij naar Colombo luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. 


10 DAG: COLOMBO – AMSTERDAM

U vlieg uit Colombo naar Amsterdam. Na aankomst op Schiphol  Amsterdam melden bij  bagagebaan voor uw bagage en loopt u via GREEN CHANNEL naar buiten.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand