SRI LANKA​

15 daagse rondreis

  • incl. gids en gratis entree genoemde bezienswaardigheden
  • incl. vliegticket, hotel en ontbijt
  • € 1200,- p.p.

15 DAAGSE REIS SRI LANKA

01 DAG: AMSTERDAM – COLOMBO
Melden op Schiphol  en vliegt u naar Colombo.   

02 DAG: COLOMBO – NEGOMBO

U komt aan op International vliegveld van Colombo, melden bij de bagage baan voor uw bagage en wordt gebracht naar  badplaats Negambo. Hier kunt u in alle rust bijkomen van uw vliegreis op het mooi  zandstrand.  Overnachting in hotel Paradise Beach Resort.

03 DAG: NEGOMBO

Na het ontbijt stadstour van Negombo. In de ochtend bezoekt  u   Vissermens dorpje Lellama – de Negombo Vis markt. In de middag stads tour.  Negombo is bekend ook als Little Rome van Sri Lanka. Hoog populatie van Catholics Christians en St Mary’s kerk ( 140 jaar oud ) is de landmark van Negombo.   De Angurukaramulla temple is 300 jaar oud.  U krijg ook vrij tijd voor uw eigen activiteiten of wandelen in het visser dorps en lokale markt.  Overnachting in Paradise Beach Resort.

 04 DAG: NEGOMBO – POLONNARUWA (196km)

Na ontbijt in het restaurant van Resort vertrekken wij naar Polonnaruwa.  In de 11e eeuw Pollonaruwa l300 jaar was de hoofdstad van het Chola rijk.  Nu ligt de stad aan de oever van een kunstmatig meer en parkachtige omgeving de oude gebouwen die in die periode zijn opgericht.  De aanleg van de meer was een van de hoogtepunten van het Chola-rijk. De beeld van grote koning Parakramabahu als bekend  Samudraya.  Het complex van Polonnaruwa is uitstekend om te verkennen.  

Rest van de dag vrij.  Overnachting in hotel Sudu Araliya.

05 DAG: PLONNARUWA – SIGIRIYA (56km )

Rustig ontbijt, en vertrekken wij naar Sigiriya.  Sigiriya Rots forts is erkend onder UNESCO werelderfgoed. Sigirya is geen oude stad maar een indrukwekkend fort gelegen op een eenzame rots.  Het fort werd gebouwd in de 4e eeuw bij koning Kashyapa en bevat tempels en paleizen uit latere tijden. De paleis complex heeft nog steeds binnen zwembaden,de fantastische ligging en de uitzichten vanaf het fort maken dit tot een van de grote bezienswaardigheden van het land. Overnachten in hotel Sigiriya Village.

06 DAG: SIGIRIYA

Rustig ontbijt in het hotel restaurants en relax in het hotel of bezoek lokale markt of dorpje.  Overnachting in uw hotel Sigiriya Village.

07 DAG: SIGIRIYA – DAMBULA-MATALE- KANDY

Na het ontbijt vertrekken wij naar Kandy. Onderweg bezoeken wij Dhambula en Matale.  Dhambula is bekend door de schitterende tempel hoog in de rotsen. De tempels zijn gevuld met zo’n 150 Boeddhabeelden in verschillende formaten en poses.  U bereikt ze door een lange reeks trappen.  Vanaf de rotsen heeft u daarnaast een fantastisch uitzicht over de landschap. Na Dhambula rijden we de kruiden tuin in Matale. Verder bezoeken wij batik fabriek.  Na aankomst in Kandy – De Heuvel hoofdstad van Sri Lanka.  direct transfer naar uw hotel.  Kandy, de tweede grootste stad van Sri Lanka.  Kandy ligt rond een groot meer op een hoogte van 500 meter, waardoor het er altijd, ook in de zomer, aangenaam  temperatuur is. Kandy was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen en is tegenwoordig het culturele en spirituele centrum van het land.  In het gezellige centrum is het een drukte. Je kunt hier een aantal leuke wandelingen maken.  Rest van de vrij voor uw eigen activiteiten etc.  Overnachting in hotel Thilanka.

08 DAG: KANDY

Na het ontbijt excursie naar olifanten weeshuis in Pinnawela. In de middag terug in Kandy de stadstour inclusief upper lake drive – een plaats waar u  panorama view van de Kandy stad en de Royal Botanica Garden ( Een van de best in Azië waar meer dan 5000 species van verschillende flora), u bezoekt ook de Hoofdkantoor van Lord Louise Mountbatten – de Hoff Commandant van  de Allied Militairen force in 2e Wereld Oorlog, Gem Museum etc.   Rond zonsondergang vindt in de ‘Tempel van de Tand’ een ceremonie plaats, waarbij een tand van Boeddha centraal staat. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bezoeken  van Kandyan Danseressen.  U hoort de geluid van Drummers en Vuurdanseressen bijzondere geluiden. Overnachting in hotel Thilanka.

 09 DAG: KANDY

Na het ontbijt vandaag  vrij voor uw eigen activiteiten of winkelen in het stad centrum.  Overnachting in uw hotel Thilanka.

10 DAG: KANDY – NUWARA ELLIA ( 93km )

Rustig ontbijt in hotel en  vertrekken wij naar Nuwara Ellia  wordt ook Little England genoemd  de sfeer is nog zeer Brits en u vind hier nog talloze koloniale gebouwen en hotels.  Onderweg rijden we naar trein station voor een trein reis  in het gebied. U ziet een prachtig ongelofelijke natuurlijke scenario van het gebied zo als, Thee plantage, watervallen, kruiden velden.  Na aankomst op Manu-Oya trein station rijden we  naar Nuwara Ellia hotel. Onderweg stoppen voor een bezoek van Thee plantage en Thee fabriek. Hier gebruiken ze Brits design traditional machine die meer dan 100 jaar Oud is en nog steeds het bekende Ceylon Thee wordt gemaakt.   Rest van de dag vrij voor uw eigen activiteiten etc.    Overnachting in uw hotel Daffodils.

11 DAG: NUWARA ELLIA – ELLA – YALA

Rustig ontbijt in hotel restaurant en  vertrekken wij naar Yalla.  Onderweg bezoeken wij Ella en Rawana Ella Water Fall.  We bezoeken ook  spectaculaire Ella-kloof in de zuidelijke bergmuur, waar het land wegvalt in een duizelingwekkende vlakten 3000 ft naar de zuidelijke  zee, die zichtbaar is in de verre afstand op een heldere dag.

In de middag bezoeken wij Yala National park.  Dit is de grootste nationale park in Sri Lanka. Dit park ligt aan de kust en bestaat  vooral uit droge vlaktes en laag struikgewas.  In dit park leven 50 luipaarden, meer dan 130 diersoorten, verschillende soorten herten, wilde olifanten, zwijnen, krokodillen en apen.  U kunt een jeep safari  maken door het park in een 4WD te bezoeken.  Overnachting in hotel Rice of Life by Tissa Inn.

12 DAG: YALA – GALLE SW COAST ( 165 km )

Na ontbijt in hotel restaurant Katharagama tempel.   Omgeven door hoge kliffen verwelkomt de tempel alle toegewijde en bezoekers om deel te nemen aan de dagelijkse Pooja die wordt gehouden ter ere van het idool, Hindoe God Murugan ( Grote Zon van God Shiva ).  Terwijl je omhoog kijkt naar de gigantische Kiri Vehera, luister je naar een native die je vertelt hoe de gigantische verera-melk ooit bloed naar het land bracht.   Een korte loopstand van de tempel is de rivier de Menik.  Het gebied rond de rivier is zeer aantrekkelijk met grote bomen aan de oevers die voldoende schaduw bieden.  Pelgrims genieten van hun rituele bad in het midden van de rivier.

Later vertrekken wij naar Galle.  Onderweg bezoeken wij ook Tangalle- Matara en Koggala zie je de steltvissers gezeten op palen gemonteerd.

Verder  rijden we naar havenstad Galle.  Het is heerlijk struinen door de straten van het Dutch Fort waar u allerlei historische gebouwen vindt zoals de Nederlands ziekenhuis en de Nederlands Hervormde Kerk.  Op de stadsmuren van het fort kunt u lekker uitwaaien met uitzicht op de Indische Oceaan.

Rest van de dag vrij voor uw eigen activiteiten etc.    Overnachten in hotel Coco Royal Beach.

13 DAG: GALLE

Na ontbijt  relaxen  in het resort of wandelen op het strand of in het centrum. Overnachting in hotel Coco Royal Beach.

14 DAG: GALLE – COLOMBO

 Na het ontbijt vrij voor uw eigen activiteiten etc.  Laat in de avond vertrekken wij naar Colombo luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam. 

15 DAG: COLOMBO – AMSTERDAM

U vlieg uit Colombo naar Amsterdam. Na aankomst op Schiphol  Amsterdam melden bij  bagagebaan voor uw bagage en loopt u via GREEN CHANNEL naar buiten.

exclusief:
- Annulering- en reisverzekeringen, niet genoemde kosten.
- India visa, Reservering kosten € 35,- per persoon.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand